Wat als geld geen ‘issue’ was?

Wat is jouw passie? Wat als geld geen obstakel was? En wat kan jij niet doen? Hoe weet je nu precies wat dat dan is? Wat zou je dan verlangen? En wat zou je creëren voor jezelf? Hoe zou het leven er dan voor je uitzien?Deze vragen werden gesteld in een video van Alan Watts die ik onlangs bekeek, genaamd: What if money was no issue, what would you do? Het raakte me in het diepste van mijn ziel en tegelijkertijd voelde ik me zo begrepen door zijn woorden. Ik raad je dan ook aan om de video te bekijken :). Wil je graag de video bekijken klik dan hier.

Wat is jouw passie dan?

Kan je bovenstaande vragen meteen zonder twijfel beantwoorden? Zo ja, dan heb je je passie gevonden. En da’s geweldig!Zeker omwille van het feit dat er zo veel mensen op zoek zijn naar dat van hen en er zelf hun hele leven mee worstelen om het helder te krijgen. Toegegeven, het heeft me lange tijd geïrriteerd wanneer iemand me vroeg om mijn passie in dit leven.

Stop toch met die moeilijke vragen

Bah, komaan! Laat me toch met rust met die moeilijke vragen! Laten we over iets anders praten… En in alle eerlijkheid… De reden waarom ik telkens zo defensief en geïrriteerd reageerde was simpelweg omdat… ik het gewoon niet wist! Ik had er geen flauw benul van.Goh, wat is mijn passie?! Het was een confrontatie die ik lange tijd niet wilde aangaan. Zelfs tot het punt dat ik gewoonweg besloot geen passie te hebben. Opgelost! Iemand zal wel zijn vergeten om mijn ‘passie-gen’ in te planten bij mijn geboorte. Klinkt dit bekend?

Waarom is het moeilijk om jouw passie te ontdekken?

Maar waarom was het nu eigenlijk zo moeilijk om te ontdekken wat me enthousiast maakte in het leven? Wel, ik denk dat één van de belangrijkste redenen de angst was. De angst om er niet in te slagen een leven te leiden dat strookt met wat mijn hart doet zingen.Zeker ook de angst om er niet genoeg mee te verdienen en de angst om er niet goed genoeg in te zijn in wat ik doe. De angst om veroordeeld te worden door anderen voor wat me écht inspireert…

Wat als je iets heel erg graag doet?

Maar als je iets zodanig graag doet dat je er alle tijd die je hebt aan wil spenderen. Dat je erover wil leren en er beter in wil worden. Word je er dan uiteindelijk niet per definitie een Meester in? Je zou er zelfs zo goed in kunnen worden, dat het mensen inspireert te willen betalen voor iets wat je gratis zou doen. Ha, jackpot!Want het is zo dat iedereen wordt aangetrokken door iemand die “Kunst” creëert. Echt iedereen. En de taal van échte Kunst, die kan op vele manieren worden gesproken. Zo bestaat er Kunst in schilderen, zingen, dansen, bouwen, wetenschap, finance, koken, zorg dragen voor, anderen inspireren en helpen, … Noem maar op!Want alles dat wordt gedaan met gelijke delen aan liefde, passie, toewijding en volharding wordt onvermijdelijk omgetoverd tot Kunst. Daar is geen twijfel aan.

Waarom maken we het onszelf toch zo moeilijk.

Dan vraag ik me af waarom we onszelf een heel leven straffen door iets te doen waar we mee worstelen? Door dingen te doen waardoor we ons ongeïnspireerd, verstikt en gestresseerd voelen, enkel door er nog maar aan te denken op zondagavond.Mijn eigen passie vinden, dat heeft ook even geduurd. Het heeft zelfs langer geduurd om mijn passie simpelweg te aanvaarden als mijn passie. En die ligt in het onderzoeken van hoe je bewust kan kiezen voor een leven dat je écht inspireert. Om zo ook anderen te tonen dat het anders kan dan enkel het platgetreden pad. Namelijk op een manier waarop je échte voldoening kan vinden in je leven.

Hoe pak ik het dan aan?

Heb ik een gedetailleerd plan van hoe het allemaal zal gaan en waar ik terecht zal komen? Eerlijk? Absoluut niet! Maar totdat ik erachter kom, mag ik elke dag doen wat ik graag doe, terwijl ik een pad bewandel gebaseerd op de dingen die ik het liefste doe.Is dat uiteindelijk niet wat we onszelf allemaal toewensen? Om gelukkig en vervuld te zijn in ons leven? Wel, daar zou ik meteen voor tekenen! Ik zeg ja! Ik ben ALL IN! Wat doe jij het liefste meer dan wat dan ook? Wat kun jij niet NIET doen …?

Maar hoe weet je dan wat jouw passie is?

Wel, je passie is dat ding dat een glimlach op je gezicht tovert en je ogen doet glinsteren als je erover praat …

xoxo

Charissa

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *