Een eerlijk verhaal over waarom ik gezondheidscoach werd

Wie ben ik en waarom ben ik nu eigenlijk gezondheidscoach? Even heel openhartig en eerlijk zonder mooie schijn.

Ik ben Vicky, 37 jaar, heb een superfijne man, 2 schatten van zoontjes en een rotverwende poes.  Mijn gezinnetje is mijn grootste rijkdom en mijn absolute prioriteit. Daarnaast ben ik nu dagdagelijks bezig met mijn grootste passie en dat is mensen ondersteunen naar de meest gezonde, positieve en krachtige versie van zichzelf!

Sounds like picture perfect, niet?

Wel ik ben héél gelukkig vandaag, ik was vroeger ook altijd heel positief en gelukkig, maar daartussen zit een periode die me veel geleerd heeft. Vooral over mezelf!

Ettelijke jaren geleden werkte ik in het bedrijfsleven in een leidinggevende functie. Ik deed mijn job écht supergraag, maar toegegeven deze job was niet zo ideaal voor een gezin met kinderen. Maar het lukte me. (of dat dacht ik toch :-))

Maar dan plots kreeg ik gezondheidsklachten. Eigenlijk was dat niet heel plots, maar eerder langdurig, slopend, maar ik was er meester in om de alarmbellen van mijn lichaam fijntjes te negeren.

Tot op het moment dat mijn lichaam me dwong stil te staan en dan ging plots het licht volledig uit. Ik kon echt niets meer, heel eng. Ik was doodop, volledig opgebrand, uitgeblust…leeg!

De weken die hierop volgden was ik vooral woedend op mezelf, teleurgesteld in mijn lichaam,… want hoe had ik het toch zover kunnen laten komen dat zelfs zorgen voor mijn kinderen haast een mission impossible werd. Ik weet dat ik toen ook niet de meest leuke mama was voor mijn kinderen en dat neem ik mezelf nog het meeste kwalijk denk ik. Schuldgevoel tegenover mijn kinderen, mijn man, mijn ouders, mijn vriendinnen, mijn collega’s,… en een hele hoge dosis zelfmedelijden was wat ik toen voelde.

En dan kreeg ik nog dat label ‘burn-out’.

Ik voelde me mislukt en een statistiek, iemand die het allemaal niet aankon!

Dat was toen!

Nu ben ik dankbaar dat deze episode is gebeurd in mijn leven, want ik ben daardoor eens terug op zoek gegaan naar mezelf en heb tijdens die reis ook kennisgemaakt met het zelfherstellend vermogen van mijn eigen lichaam & geest. Heel fascinerend vond ik dat!

Ik was vastbesloten om beter te worden en mijn leven terug op de rails te krijgen. Daarvoor ging ik op zoek naar antwoorden, want ondertussen zat ik aan de medicijnen voor mijn fysieke gezondheidsklachten, ik onderdrukte de symptomen, maar ik wou nu graag doordringen tot de échte oorzaak, de kern van het probleem.

De start van een nieuw hoofdstuk!

Zo kwam orthomoleculaire therapie op mijn pad. Na een aantal weken in behandeling bij een gedreven orthomoleculaire therapeute merkte ik al een wezenlijk verschil in mijn fysieke toestand. Oh ja en niet te vergeten…door mijn burn-out was ik ook ettelijke kilo’s aangekomen, mijn lichaam dacht op een gegeven moment zelfs dat ik zwanger was, zelfbeeld was vrij laag toen…ik was volledig uit balans.

De kilo’tjes vlogen eraf, de medicatie kon stopgezet worden…allemaal geweldig…maar helemaal mezelf was ik nog niet.

Waar ik jaren gedreven voor mijn carrière ging, vond ik ambitie opeens een vies woord dat niet meer bij mij paste… Wat was er toch mis met mij?

Nu weet ik het natuurlijk :-): ‘zingeving’. Dat ontbrak op die moment in mijn leven! En daar kwam ik zelf achter door een persoonlijke transformatie te ondergaan door te gaan Mind-Walken. Mezelf eens een grote spiegel voorhouden: Wie ben ik? Wat wil ik? (los van alle belemmerende gedachten) Waarom wil ik dat?… Mind-Walk werd voor mij een nieuwe levensfilosofie om rustiger en dankbaarder ik het leven te staan.

Dit alles samen maakte mij wel héél nieuwsgierig naar de werking van al deze mechanismes.

Al voelde ik mij veel beter, ik merkte dat dit heel broos was. En ik wou begrijpen hoe ik dat evenwicht kon behouden.

En zo startte ik een nieuw hoofdstuk in mijn leven, terug naar de schoolbanken, opnieuw beginnen van scratch! Ik ken nu zoveel antwoorden door te studeren, te ervaren, te leren van andere mensen en te ervaren samen met andere mensen… en zo werd mijn gezondheidscoaching praktijk opgericht waarin ik al mijn nieuwe wetenschappelijk onderbouwde kennis, alsook mijn pragmatische projectmatige en coachende aanpak ingebakken door het bedrijfsleven inzet samen met mijn ervaringsdeskundigheid om impact te maken op JOUW gezondheid. Om jou te leren hoe je dat evenwicht kan leren herstellen. Andere inspireren om preventief voor zichzelf en hun gezondheid te kiezen…dat is mijn zingeving!

De sleutel naar je beste leven ligt bij jou

Dit is mijn verhaal (in a nutshell…so far) ieder verhaal is anders, maar elk verhaal is de moeite om verteld te worden. Ik wil aantonen dat je jezelf niet moet neerleggen bij keuzes die niet goed (meer) voelen. Als je wil veranderen ligt de sleutel bij jou. Vaak lukt dit beter met professionele ondersteuning. Deze stap zetten is een teken van sterkte. De wil om goed voor jezelf te zorgen. Als coach laat ik mij tot op heden ook nog bijstaan door anderen, want ik heb niet alle waarheid in pacht en ik blijf leren, levenslang!

Wie je bent langs buiten is een vertaling van hoe je bent van binnen.

Jou laten stralen van binnen en van buiten is wat mij gelukkig maakt!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *